نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

دعواي بين بچه ها يكي از مسائلي است كه همه ما در خانواده تجربه مي‌كنيم. اگر شما بيشتر از يك فرزند داشته باشيد دير يا زود با اختلاف‌هاي ميان آن‌ها روبه‌رو مي‌شويد. بااين‌حال بسياري از والدين نمي‌دانند كه در مقابل اين شرايط چطور رفتار كنند. دعواي بين بچه ها به همان اندازه كه موضوع ساده‌اي است اگر به‌درستي مديريت نشود مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. ازيك‌طرف اگر در اين دعواها دخالتي نداشته باشيد ممكن است يكي از فرزندانتان از اين شرايط آسيب ببيند. از طرف ديگر دخالت شما مي‌تواند باعث شود فرزندانتان احساس كنند شما در حال طرفداري از يكي از آن‌ها هستيد. به همين خاطر والدين معمولاً در اين موقعيت‌ها دچار احساس تعارض و درماندگي مي‌شوند. در صورتي كه در اين زمينه در خانواده تان دچار مشكل شده‌ايد، از مشاوره كودك استفاده بفرماييد.

منبع: دعواي بين بچه ها

دعواي بين بچه ها

تحمل دعوا و مرافه بين بچه ها در كنار احساس مادرانه در جهت حفظ آرامش و عدالت، كار آساني نيست. كودكان ممكن است در هر سني با يكديگر دعوا كنند و گاه مي‌بينيم كه آسيب هاي جدي وارد مي‌كنند. پدر و مادر اگر در اين بين طرف كشي كنند و يا بخواهند جانب دارانه رفتار كنند، شايد موفق شوند در كوتاه مدت به اختلافات پايان دهند؛ اما در بلند مدت متوجه آسيب هاي رواني فرزاندشان خواهند شد.

دلايل دعواي بين بچه ها

جلب‌توجه والدين

روانشناسان معتقدند يكي از مهم‌ترين دلايل اختلاف و دعواي بين بچه ها انحصارطلبي است. كودكان معمولاً دوست دارند تمام توجه و محبت والدين را براي خودشان داشته باشند و اين باعث مي‌شود بسياري از مواقع با يكديگر درگير شوند. به همين خاطر معمولاً تولد فرزند كوچك‌تر باعث مي‌شود كه بزرگ‌ترها احساس خطر كنند و رابطه خوبي با خواهر يا برادر كوچك‌ترشان نداشته باشند. درنتيجه اگر مي‌خواهيد رابطه ميان فرزندانتان را مديريت كنيد سعي كنيد شرايط مساوي براي همه آن‌ها در نظر بگيريد.

مسير طبيعي رشد

اختلاف ميان بچه‌ها در كنار مشكلاتي كه دارد تا حد زيادي به رشد آن‌ها هم كمك مي‌كند. اين اختلاف‌ها يك واكنش طبيعي هستند كه باعث مي‌شود فرزندانتان روش‌هاي حل مسئله و همين‌طور دفاع كردن از حقوق خود را ياد بگيرند. به همين خاطر بسياري از روانشناسان معتقدند كه خيلي اوقات لازم نيست شما در دعواي ميان فرزندانتان دخالت كنيد. بلكه با كمي صبوري به آن‌ها اجازه بدهيد كه خودشان مشكلات پيش‌آمده را به شكلي حل كنند. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله دخالت والدين در دعواي بچه ها را نيز بخوانيد.

نقش والدين در دعواي بين بچه ها

همان‌طور كه گفتيم اختلاف و دعواي بين ميان بچه ها گاهي اوقات والدين را در يك دوراهي قرار مي‌دهد. ترس از آسيب ديدن فرزندان يا نكات تربيتي كه مي‌خواهيم به آن‌ها آموزش بدهيم باعث مي‌شود در دعواها مداخله كنيم. بااين‌حال دخالت مستقيم شما مي‌تواند پيامدهاي منفي بسياري داشته باشد. همان‌طور كه گفتيم اختلاف ميان فرزندان معمولاً به اين خاطر است كه آن‌ها تمام توجه شما را براي خودشان مي‌خواهند.

اين درحاليست كه دخالت شما در دعواي آن‌ها باعث مي‌شود احساس كنند، شما در حال جانب‌داري كردن از ديگري هستيد؛ و اين موضوع مي‌تواند خشم و ناراحتي آن‌ها را چندين برابر كند. مشاورين كودك معتقدند بهترين راه‌حل براي كاهش دعوا ميان فرزندانتان اين است كه از روش‌هاي غيرمستقيم استفاده كنيد. براي مثال از طريق آموزش همدلي يا راه‌هاي حل مسئله به آن‌ها دلايل اصلي اختلافات را از بين ببريد.

بيشتر بخوانيد : سختي هاي بچه داري

دعواي بين بچه ها | دعوا با فرزندان خانواده‌هاي ديگر

سخت‌تر از دعوا ميان فرزندانتان اين است كه ببينيد آن‌ها با ساير كودكان دچار اختلاف شده‌اند. اين شرايط گاهي باعث مي‌شود شما از رفتار دختر يا پسرتان خجالت بكشيد؛ گاهي اوقات هم به خاطر زورگويي يا بدرفتاري بچه‌هاي ديگر با فرزندتان دچار استرس مي‌شويد. بااين‌حال بسياري از ما در اين شرايط نمي‌توانيم واكنش درستي داشته باشيم. ممكن است بيش‌ازحد از ديگران عذرخواهي كنيد. بعضي وقت‌ها هم ما علي‌رغم اينكه عصباني هستيم اما از ساير پدر و مادرها خجالت مي‌كشيم و رفتار اشتباه فرزندانشان را به آن‌ها يادآوري نمي‌كنيم. سؤال اينجاست كه در اين شرايط چه بايد كرد؟

روانشناسان كودك معتقدند دعواي فرزند شما با ساير كودكان نيز درست مانند دعواي آن‌ها با خواهر و برادرها بخش طبيعي از فرايند رشد است و بهتر است تا جاي ممكن در آن مداخله نكنيد. اما اگر احساس مي‌كنيد شرايط به شكلي است كه كنترل اوضاع دارد از دستتان خارج مي‌شود و ممكن است به هم آسيب برسانند بهتر است با والدين كودك ديگر صحبت كنيد. اينكه شما از آن‌ها بخواهيد رفتار كودكشان را كنترل كنند يا به او تذكر بدهند موضوعي نيست كه بخواهيد از آن خجالت بكشيد. سعي كنيد با يك بيان مناسب و بدون اينكه تنشي ايجاد كنيد از آن‌ها بخواهيد به فرزندشان تذكر بدهند.

هرگز فرزندتان را تشويق نكنيد كه در اين شرايط درست مانند كودك ديگر رفتار پرخاشگرانه داشته باشد. اين كار شما باعث مي‌شود كودك از همين سنين ياد بگيرد كه پرخاش كردن به ديگران كار اشتباهي نيست و اين موضوع احتمالا تا بزرگسالي در شخصيت او باقي خواهد ماند.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : آموزش پدر و مادر [/box]

چه زماني به خاطر دعواي بين بچه ها از مشاور كمك بگيرم؟

دعواي بين فرزندان بسياري از مواقع براي والدين تبديل به يك موضوع ترسناك مي‌شود. آن‌ها نگران اين هستند كه شايد فرزندشان بيش‌ازحد پرخاشگر است يا شايد هرگز قرار نباشد كه اين دعواها تمام بشوند. به همين خاطر يك سؤال رايج در ميان اين والدين اين است كه چه زماني از يك روانشناس كمك بگيرند؟ همان‌طور كه گفتيم اين دعواها بسياري از مواقع بخشي از فرايند رشد فرزند شما هستند و دير يا زود تمام خواهند شد. بااين‌حال شما مي‌توانيد در هر يك از شرايط زير از يك مشاور كودك يا خانواده كمك بگيريد:

پرخاشگري‌هاي بيش‌ازحد

اگر احساس مي‌كنيد در دعواي بين بچه ها يتان شدت پرخاشگري در يكي از آن‌ها بيش‌تر ازحد كنترل رسيده، بهتر است راجع به اين موضوع از مشاوره بگيريد. رفتارهايي كه بيش‌ازحد پرخاشگرانه هستند مي‌توانند نشانه‌هايي از بيماري‌هاي روحي مختلف مانند افسردگي يا اختلال سلوك باشند.

پرخاشگري در محيط‌هاي مختلف

اگر فرزند شما به‌جز دعوا و اختلاف با خواهر و برادر خود در محيط‌هاي ديگر نيز از خودش پرخاشگري نشان مي‌دهد يا احساس مي‌كنيد آستانه تحمل پاييني دارد بهتر است راجع به اين موضوع از يك مشاور كمك بگيريد.

بهبود رابطه ميان اعضاي خانواده

مشاورين تنها در شرايطي كه شما در يك بحران قرار مي‌گيريد براي كمك حاضر نمي‌شوند. بسياري از مواقع كمك گرفتن از يك مشاور به شما كمك مي‌كند تا از حوادث ناشي از دعواي بين بچه ها پيشگيري كنيد. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد رابطه ميان اعضاي خانواده خود به‌خصوص فرزندانتان را بهتر كنيد نيز مي‌توانيد از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به‌خوبي مي‌توانند به شما كمك كنند تا روش‌هاي حل مسئله و از بين بردن اختلافات را به فرزندانتان آموزش بدهيد و از پرخاشگري‌هاي ميان آن‌ها جلوگيري كنيد. در صورتي كه اين شرايط موجب خستگي شما شده، پيشنهاد مي‌شود كه مقاله خستگي از بچه داري نيز بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعواي بين بچه ها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چطور به دعواي بين فرزندانم خاتمه بدهم؟

تا جاي ممكن سعي كنيد به‌صورت مستقيم در اين دعواها دخالت نكنيد. زيرا اين كار شما باعث مي‌شود كه فرزندانتان احساس كنند شما در حال جانب‌داري از يكي از آن‌ها هستيد. بهتر است از رفتارهايي مثل آموزش حل مسئله يا ايجاد احساس همدلي در آن‌ها استفاده كنيد.

منبع: دعواي بين بچه ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/12  ] [ ۱۹ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب